tisdag 29 december 2009

Sjukpenningen drogs in efter sonens död

Man börjar undra vart Sverige är på väg.. håller vi på bli en USA stat eller.. menar som denna grej jag läste och klippte in från aftonbladet..


Skrev in sig på Arbetsförmedlingen för sent

Dagen efter att hennes son avlidit skulle kvinnan skriva in sig på Arbetsförmedlingen. Hon uteblev – och sjukpenningen drogs in.

Kvinnan var sjukskriven och mammaledig med sin cancersjuke son. När sonen avled upphörde ersättningen och mamman blev i stället registrerad som arbetssökande, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

Överklagade beslutet
Eftersom hon inte dök upp hos Arbetsförmedlingen blev hon utan sjukpenning från Försäkringskassan de två första veckorna. Enligt lagen stämde Försäkringskassans beslut, men kvinnan överklagade och fick rätt av länsrätten som ansåg att det fanns anledning att göra ett undantag.

”Det framstår enligt Länsrättens mening inte rimligt att kräva att NN i denna situation – dagen efter att hennes son avlidit – skulle ha anmält sig till Arbetsförmedlingen som arbetssökande”, lyder länsrättens beslut.

Fallet drivs vidare
Men Försäkringskassan fortsätter att hävda att hon borde ha anmält sig som arbetssökande och har nu överklagat länsrättens beslut. Målet går nu upp i kammarrätten.

1 kommentar:

  1. Välkommen till det svenska folkhemmet anno 2009!!
    Är fan inte klokt!!!!
    Skämmes ta mig faaan!
    / Chrissie

    SvaraRadera